Kuusiston-Harvaluodon melontareitti

Kuusiston-Harvaluodon melontareitillä on kauniita maisemia, useita rantautumispaikkoja ja palveluita. Aloittelevat melojat voivat nauttia Kuusistonsalmen suojaisista vesistä. Kokeneemmat voivat meloa pidemmän matkan sisäsaariston vesillä.

Reittikuvaus

Kuusiston-Harvaluodon melontareitti kulkee Kaarinassa Kuusiston saaren ympäri ja sieltä Harvaluodon saarelle. Kuusistonsalmen ja Harvaluodon kauniissa maisemissa voit meloa muutaman tunnin, kokonaisen päivän tai viipyä yön yli. Matkalla kannattaa pysähtyä tutustumaan Kaarinan tunnetuimpaan nähtävyyteen, Kuusiston piispanlinnan raunioihin. 

Reitiltä löytyy helppoja osuuksia aloittelijoille ja lapsiperheille, mutta myös haastetta ja pidempiä matkoja kokeneille melojille. Eväät kannattaa pakata mukaan, mutta etenkin kesäkaudella voit myös ruokailla ja yöpyä paikallisissa yrityksissä.

Kuusiston-Harvaluodon melontareitti on yhteensä 34 kilometriä pitkä. Kuusiston saaren ympäri matkaa kertyy 28 kilometriä ja Kuusiston reitiltä Harvaluodon uimarannalle 6 kilometriä. 
 

Kuusiston reitti

Kuusiston saaren pohjoispuolella Kuusistonsalmessa melominen sopii hyvin aloitteleville melojille ja lapsiperheille. Etäisyydet ovat lyhyitä ja voit lähteä liikkeelle useammasta paikasta. Kokeneet melojat voivat kiertää Kuusiston saaren. Tuulisella säällä reitti on vaativa saaren eteläpuolella, jossa välimatkat ovat pitkiä. Koko Kuusiston reitti on 28 kilometriä.

Maihinnousupaikat: Hovirinnan uimaranta (P) – Jukolanranta – Rauhalinnan ranta – Voivalan uimaranta (P) – Raadelman uimaranta (P) – Kuusiston linnanrauniot – Kavalto – Villa Wolax – Kuusiston Kruunu/Kuuslahti
 

Harvaluodon reitti

Hyvällä säällä aloittelijat voivat meloa myös Harvaluodon puolella, jossa välimatkat ovat lyhyet ja maisemat erittäin kauniit. Tuulisella säällä reitti on haasteellinen kokeneillekin melojille. Kokeneet melojat voivat halutessaan jatkaa Harvaluodosta Paimionjoen melontareitille tai Sauvon melontareitille. Harvaluodon reitti on 4 kilometriä.

Maihinnousupaikat: Harvaluodon uimaranta (P) – Toivonlinna – Harvaluodon silta (lastaus)