Vähäjokipolku

Vähäjokipolku on lyhyt jokiuomaa seuraileva polku Paimion keskustan tuntumassa. Polun varrella on penkkejä ja opastauluja, jotka kertovat alueen historiasta. Pienen kosken partaalla on taukopaikka. Polun pinta on tasainen ja sen voi kulkea lastenvaunujen kanssa. 

Reittikuvaus

Vähäjokipolku kulkee Paimion keskustan tuntumassa seuraillen Paimion sivujoen, Vähäjoen, uomaa. Polun varren luonto on vaihtelevaa: aukeaa heinäniittyä, isoja puita sekä istutettua mäntymetsää Kohisevan padon lähistöllä. Keväisin joen varrella saa nauttia lintujen konserteista. Maasto Vähäjokipolulla on kumpuilevaa ja polku mutkitteleva. 

Matkan varrella on penkkejä sekä kolme opastaulua, jotka kertovat polun varren historiasta ja luonnosta. Vanhan myllypadon luona on taukopaikka, jossa voi nauttia eväät. Polun varrella on kaupungin ylläpitämä lintujen ruokintapaikka. Tiilitehtaantien pysäköintialueen lähellä on myös koirapuisto pienille ja isoille koirille.

Vähäjokipolku on 2,5 metriä leveä ja polulla on tasainen kivituhkapinta. Se sopii kuljettavaksi lastenvaunujen kanssa ja pyörällä. Polulla on pieniä jyrkkiä mäkiä, mutta liikuntaesteiset voivat kulkea polun avustajan kanssa. Talvella polku on tarkoitus pitää auki talvikävelypolkuna. Vähäjokipolku päättyy kaupungin matonpesupaikalle, mutta polkuyhteys jatkuu matonpesupaikalta radan alitse Kaaritielle. Vähäjokipolulta on helppo kulkea myös Jokipuistoon tai Oinilan jokipolulle.