Sauvon kierros

Sauvon mutkittelevilla teillä pääset nauttimaan rauhallisista maalaismaisemista. Reitin varrella on virkeää kyläelämää, hiljaisia metsätaipaleita ja kumpuilevia peltoja, joiden keskeltä kohoaa kallioisia mäkiä. Hiljennä vauhtia kun kohtaat hevosia tiellä.

Reittikuvaus

Sauvon kierroksen varrella näet idyllisiä pihapiirejä, reheviä puutarhoja ja niityillä laiduntavia kotieläimiä. Voit tutustua paikalliseen kulttuuritarjontaan, geologisiin erikoisuuksiin, poiketa luontopolulle tai pulahtaa mereen uimaan. Reitin varrella kannattaa pysähtyä maistamaan maukasta sauvolaista lähiruokaa paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Yöpaikaksi voit valita makusi mukaan vuokramökin, B&B:n tai leirintäalueen.

Reitti kulkee pitkin päällystettyjä maanteitä, hiekka- ja sorateitä. Maasto on pääosin tasaista tai loivapiirteistä, mutta matkalla on muutama jyrkempi mäki. Reitillä poljetaan myös vilkkaasti liikennöidyllä Sauvon-Kemiöntiellä (tie 181). Ole varovainen, sillä autot ajavat tiellä kovaa vauhtia ja piennar on kapea. Hiljennä vauhtia tai pysähdy, kun kohtaat hevosia tiellä. Aja rauhallisesti etenkin Vallerinnantiellä. Pitkien välimatkojen ja liikenteen takia reittiä suositellaan vain kokeneille pyöräilijöille.

Reitillä pyöräillään valtion ja kunnan teiden lisäksi myös yksityisteillä lähellä taloja ja kesämökkejä. Pidä etäisyyttä pihoihin ja kanna roskat mukanasi, jotta pyöräilyreittien käyttö on jatkossakin mahdollista. Tutustu myös kirkonkylään Sauvon kyläidylli –pyöräilyreitillä.

Reitti merkitään kesällä 2020.

Reitti

Sauvontie - Vintterintie – oikealle Saustilantie – Uudenkirkontie – jatka suoraan: Vallerinnantie – vasemmalle Sauvon-Kemiöntie (tie 181) – Korvalantie – jatka suoraan: Vanha Karunantie – jatka suoraan: Karunantie – jatka suoraan: Maaluntie – vasemmalle Sauvon-Kemiöntie (tie 181) – Halsniementie – vasemmalle Timarintie – Timarin rantatie – Itäkankareentie – vasemmalle Rajalahdentie – Ampolantie – Ruonantie – Haminavälitie – oikealle Haminatie – vasemmalle Järvenkyläntie – oikealle Sauvon-Kemiöntie – Sauvontie