Maalun Pirunpellonpolku

Maalun Pirunpellonpolku esittelee sota-ajan ilmavalvonnan historiaa, kivistä pirunpeltoa ja kauniita näköaloja Maalunlahdelle.

Reittikuvaus

Maalun Pirunpellonpolku kulkee Maalun näköalatornilta pirunpellolle ja Paratiisimäen kauniisiin maisemiin. Näköalatorni on rakennettu entisen ilmanvalvontatornin paikalle Maalun korkeimmalle kalliolle. Tornin vieressä on eväspöytä ja penkit, sekä paikan historiasta kertova opastaulu. 

Polun alkuosa kulkee hakkuuaukean poikki ja täällä polku voi olla paikoin kostea. Polun varrella on hyvin säilynyt pirunpelto eli muinaisranta. Se on jääkauden loppuvaiheessa syntynyt jään ja rantavoimien kasaama ja hioma laaja kivikko. Polku jatkuu käkkärämäntyjen lomitse Paratiisimäelle, jolta on hieno näköala Maalunlahdelle. Palaa takaisin samaa polkua pitkin.

Perille löydät, kun käännyt Maaluntieltä ”Näköalatorni”-kyltin osoittamaan suuntaan. Jätä autosi pysäköintimerkillä merkitylle paikalle, älä ladon oven eteen. Polun ja näköalatornin löydät, kun kuljet mäkeä ylöspäin metsäautotietä pitkin. Polku on viitoitettu. 

Polku on helppo, mutta polun alkuosassa voi olla kosteita osuuksia ja kalliot voivat olla liukkaita. Vältä pirunpellon kivillä kävelyä.