Paksupyöräpäivä Paipissa

Paksupyöräpäivä Paipissa

Paksupyöräpäivä 1.12. rohkaisee ulkoilemaan talvellakin

Liikettä talveen -tapahtuma esittelee myös esteettömiä liikuntamahdollisuuksia
 

Kansainvälisenä Fat bike -päivänä, lauantaina 1.12., pääsee kokeilemaan näiden läski- tai paksupyöriksi nimettyjen lisäksi uusimpia sähköavusteisia maastopyöriä. Ellei maassa ole lunta, niin talvikelin takaa Paipin hiihtotunneli, jossa testattavana on myös uusimpia karvapohjasuksia ja siteitä, lumikenkiä ja esteettömään liikuntaan tarkoitettuja hiihtokelkkoja.
 
Maksuton ja kaikenikäisille tarkoitettu Liikettä talveen -tapahtuma järjestetään klo 11–13 Finnfoam Paipissa, Prosessitie 3, 21530 Paimio. Tapahtuma kannustaa nauttimaan monipuolisesta ulkoilusta talvellakin. Mukana on liikunta- ja ulkoilujärjestöjä ja matkailuyrityksiä kertomassa toiminnastaan. Tarjolla on kahvin ja pulla lisäksi omena-tyrniglögiä.
 
Paikan päällä voi kysellä, missä sekä Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon alueella että Salon seudulla on kiinnostavia polkuja, hiihtolatuja ja reittejä pyöräilyyn, lumikenkäilyyn ja jopa talvimelontaan.
 
Pyörällä polkee talvellakin turvallisesti ja helposti, kun siihen on sopivat välineet ja varusteet, rohkaisee Mikko Leino Peimarin Ladusta ja Polusta.
 
Paksupyöräpäivän kunniaksi halukkaille järjestetään kaksi ohjattua maastopyöräretkeä klo 13-14.30.  Toinen ryhmä on tarkoitettu aloittelijoille ja toinen kokeneemmille harrastajille. Näihin voi ilmoittautua peimarinlatu@gmail.com tai https://www.facebook.com/events/264779250906087/. Lenkille vuokrataan paksupyöriä, ja niitä voi tiedustella 045-2142550, www.facebook/hektovelo tai hektovelo@gmail.com.
 
Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon yhteiset Tammireitit tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia patikointiin, pyöräilyyn ja melontaan niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Reittejä löytyy osoitteesta www.reitisto.fi.  Työtä ovat tukeneet myös asukkaiden hyvinvoinnista kiinnostuneet yhdistykset ja yritykset sekä yksityiset maanomistajat ja tiekunnat, ja siihen on saatu lisäksi Varsin Hyvä ry:n myöntämää Leader-rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahastosta.
 
Lisätietoja maastopyöräilystä:
Mikko Leino, peimarinlatu@gmail.com tai hektovelo@gmail.com
 
Lisätietoja esteettömyydestä:  
Matleena Koskinen, erityisliikunnanohjaaja, Paimion kaupunki liikuntapalvelut,
matleena.koskinen@paimio.fi
 
Lisätietoja itse tilaisuudesta:
Jouko parviainen, projektipäällikkö, jouko.parviainen@kaarina.fi