Nautelankosken luonnonsuojelualueen polut

Nautelankosken museo ja luonnonsuojelualue ovat mielenkiintoinen vierailukohde. Suojelualueen poluille ei saa tuoda koiria tai kissoja edes kytkettynä.

Reittikuvaus

Nautelankosken luonnonsuojelualueen polut kulkevat Aurajoen molemmilla rannoilla. Vieressä kohisee Aurajoen pisin koski, Nautelankoski. 

Alueella on museo, joka esittelee alueen rikasta kulttuurihistoriaa. Museo on kesäaikaan auki säännöllisesti ja muina aikoina sopimuksesta. Museossa on näyttely, auditorio, kahvio ja museopuoti. Lauri Nautelan museorakennus on esteetön.

Nautelankosken luonnonsuojelualueen polkujen varrella on opastauluja, joissa kerrotaan alueen kasveista ja eläimistä. Joen itärannalla on näkötorni. Polut kulkevat luonnonsuojelualueella, jonne ei saa ottaa mukaan kissoja tai koiria edes kytkettynä. Kesäaikaan on pysyttävä tarkasti poluilla.

Nautelankosken luonnonsuojelualueen polut ovat kapeita luonnonpolkuja. Polut eivät sovellu liikuntaesteisille. Poluilla on joitain tukirakenteita, kuten pitkospuita, mutta savinen maasto voi olla vaikeakulkuinen. Kummallakin rannalla kulkeva polku on noin 1,2 kilometriä edestakaisin. Jos kuljet molemmat polut, tulee matkaksi 2,4 kilometriä.