Muurahaispolku

Muurahaispolku on lapsille suunniteltu luontopolku, joka kiertää kotiseutumuseon ja kesäteatterin lähimetsän. Polun varrella on leikkipuisto ja polun voi kiertää lastenvaunujen kanssa. Polun pinta on tasainen, mutta polulla on mäkiä.

Reittikuvaus

Paimion Museomäellä vieraileva pääsee nauttimaan historiasta, viihteestä ja luonnosta. Muurahaispolku on lapsille suunniteltu luontopolku, joka kiertää kotiseutumuseon ja kesäteatterin lähimetsän leveää ja tasapohjaista murskepolkua pitkin. Pienille luonnontutkijoille polku tarjoaa tietämystä luonnosta ja eläimistä kuvitettujen taulujen muodossa.

Polun varrella on useita muinaisjäännösalueita. Vanhimmat niistä ovat kivikaudelta ja ne kertovat paikan tuhansia vuosia jatkuneesta asutushistoriasta. Tien toisella puolella voi virkistyä maauimalassa.

Polku on yhden kilometrin mittainen leveä ja tasapohjainen murskepolku. Se sopii hyvin lastenvaunujen kanssa kierrettäväksi, mutta mäkien takia polku ei ole esteetön. Liikuntaesteiset voivat kulkea polun avustajan kanssa. Polulla ei ole taukopaikkaa, mutta reitin varrella on kookkaita kiviä, joita vasten voi  levähtää. Tauon voi pitää myös leikkipuistossa, joka tulee vastaan ennen polun puoliväliä. Talvisin polulle tehdään hiihtolatu, jolloin polulla ei saa kävellä.