Littoistenjärven luontopolku

Littoistenjärven luontopolku on paikallisten suosima ulkoilureitti Littoistenjärven rannalla. 

Reittikuvaus

Paikallisten suosima Littoistenjärven luontopolku kulkee järven rannalla, metsässä ja kävelyteillä. Lintutorneista on näkymät yli koko järven sekä Järvelän kosteikolle, joka on yksi Varsinais-Suomen parhaista lintukohteista.

Littoisten uimarannalta näkyy vastarannalla sijaitseva Littoisten vanha verkatehdas. Kesäisin uimarannalla on WC-tilat, pukukopit ja kesäkahvila. Grillipaikat, eväspöydät ja penkit ovat käytössä ympäri vuoden. Omat polttopuut tai grillihiilet tulee olla mukana. Ranta syvenee loivasti, joten se sopii hyvin lapsiperheille. Uimarannan vieressä on myös tanssilava ja koirapuisto. 

Littoistenjärven luontopolku on helppo ja kulkee tasaisessa maastossa. Paikoittain poluilla on paljon juurakoita ja kostealla säällä vesilätäköitä. Polku kulkee autotien yli kohdissa, joissa ei ole suojatietä. Ole siis varovainen ylittäessäsi teitä! Voit kulkea luontopolun kumpaan suuntaan tahansa. Luontopolku on yhteen suuntaan 2,9 kilometriä pitkä ja edestakaisin matkaa kertyy 5,8 kilometriä. Polku merkitään maalimerkein (sininen-valkoinen-vihreä) lähitulevaisuudessa.