Liedon Vanhalinnan kulttuuri- ja luontopolut

Liedon Vanhalinna on upea kokonaisuus kartanomiljöössä Aurajoen rannalla. Vanhalinnan kulttuuri- ja luontopolut kulkevat halki kartanon pihapiirin jokirantaan, lähimetsiin ja muinaisen linnavuoren laelle.

Reittikuvaus

Vanhalinnan luontoon ja historiaan voi tutustua itsenäisesti kolmella eri teemapolulla, joita ovat Ystävänpolku, Arkeologiapolku ja Historiapolku. Poluilla on opastauluja ja Ystävänpolulla myös ääniopastus. Vanhalinnan museossa on kesäkahvila, näyttelyitä, museopuoti, pakohuone ja vuokrasauna. Tarkista aukioloajat. 

Vanhalinnan kartanon vierellä kohoava linnavuori on arkeologisilta löydöiltään merkittävä muinaislinna. Kesäisin linnavuoren laella kukkii hyväntuoksuinen kukkaketo ja sen laelta näkee Aurajokilaakson kansallismaiseman. Maisema Aurajoen rannalla on pysynyt samankaltaisena viikinkiajalta saakka. Vanhalinna onkin yksi Euroopan Neuvoston viikinkireittikohteista.

Liedon Vanhalinna sijaitsee vain reilun 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta ja se on kahden historiallisen valtareitin, Aurajoen ja Hämeen Härkätien, varrella. Vanhalinnaan voi saapua myös jokea pitkin Aurajoen melontareitiltä tai pyörällä pitkin Hämeen Härkätietä, Kuuden kunnanosan kierrosta tai Suomen Sydän -kulttuurikuntoilureittiä
 

Esteettömyys

Esteetön WC ja esteetön sisäänpääsy päärakennuksen kellarikerrokseen. Näyttelytiloissa on istumapaikkoja. Vanhalinnan kulttuuri- ja luontopolut eivät ole esteettömiä.