Aurajoen melontareitti

Aurajoen melontareitti kulkee läpi varsinaissuomalaisen kulttuurimaiseman. Matkalla näet Aurajoen suurimman kosken, kiinnostavia museoita ja Vanhalinnan Linnavuoren. 

Reittikuvaus

Aurajoen melontareitti Liedosta Turun Halistenkoskelle on upea retki maaseudun rauhasta kaupunkiin. Matkan varrella näet viisi koskea. Voit pysähtyä museoissa Nautelankoskella tai Liedon Vanhalinnassa ja kiivetä Vanhalinnan historialliselle Linnavuorelle. 

Patikoinnin yhdistäminen melontaretkeen onnistuu Ankka-Nautela luontopolulla, Nautelankosken luonnonsuojelualueen poluilla tai Liedon Vanhalinnan kulttuuri- ja luontopoluilla. Melontaretken voi yhdistää myös pyöräilyyn pitkin Hämeen Härkätietä tai Kuuden kunnanosan kierrosta.
 

Aloittelijoille 

Aloittelijoille sopii hyvin esimerkiksi melonta Halistenkoskelta Liedon Vanhalinnaan ja takaisin. Matkaa kertyy 5 kilometriä yhteen suuntaan. Liedon Vanhalinnassa voi pitää kahvitauon, tutustua museoon, Linnavuoren komeisiin maisemiin ja alueen kulttuuri- ja luontopolkuihin. Melontavarusteet voit vuokrata Halistenkoskelta Aurajoen opastuskeskus Myllärintalosta. Retkelle kannattaa varata aikaa 3-4 tuntia. Melontaretkiä järjestää myös Kanoottikuningas

Kokeneille

Koko Aurajoen melontareitti Liedon rajalta Turun Halistenkoskelle sopii kokeneille melojille, koska matkalla täytyy ohittaa monta koskea. 

Lisätietoa Aurajoen melontareitistä saat Aurajokisäätiön nettisivuilta ja Aurajoen sähköisestä kartasta.


Etäisyydet

Reitti

Matka (km)

Kokonaismatka (km)

Leinakkalankoski (Auran ja Liedon rajalla) - Nautelankoski

3,9

3,9

Nautelankosken ohituspolku

0,7

4,6

Nautelankoski – Lakokoski

0,6

5,2

Lakokosken ohitus (ei polkua)

0,1

5,2

Lakokoski – Vierunkoski

6,8

12,0

Vierunkosken ohituspolku

0,2

12,2

Vierunkoski – Vääntelänkoski

1,0

13,2

Vääntelänkosken ohituspolku

0,2

13,4

Vääntelänkoski – Liedon Vanhalinna

2,4

15,8

Liedon Vanhalinna – Halistenkoski

5,0

20,8

Melonta yhteensä (km)

19,6

 

Ohitukset yhteensä (km)

1,2