Ankka-Nautela luontopolku

Ankka-Nautela luontopolku alkaa Liedon kirkonkylän laidalta ja päättyy Nautelankoskelle. Polku on jaettu neljään osaan, joista on helppo valita itselleen sopiva matka.

Reittikuvaus

Ankka-Nautela luontopolku kulkee metsäpolkuja ja rauhallisia hiekkateitä pitkin Ankan asuinalueelta Nautelankosken kulttuurimaisemaan. Yhteen suuntaan matkaa kertyy 8 kilometriä ja edestakaisin koko polku on 16 kilometriä pitkä. Polku on jaettu neljään osaan, joista on voi valita itselleen sopivan matkan. Polun varrella on nuotiopaikka ja laavu, katoksellinen taukopaikka ja opastauluja. Nuotiopaikalle kannattaa ottaa omat polttopuut mukaan. 

Ankka-Nautela luontopolku on pääosin helppokulkuinen, vaikka juurakoita ja pieniä nousuja kallioille on. Polut voivat olla paikoitellen märkiä, joten patikointiin on syytä varustautua vedenpitävillä kengillä. Vintalan vaelluksella on tienylityksiä ja jyrkkä mäki, joten sitä osuutta suositellaan etupäässä aikuisille retkeilijöille. Polku kulkee osittain yksityisten maanomistajien metsissä, joissa on lähiaikoina tehty hakkuita.