Tuorlan Aikavaelluspolku

Tuorlan Aikavaelluspolku vie sinut aikamatkalle läpi maailmankaikkeuden ja elämän historian aina nykypäivään asti.

Reittikuvaus

Tuorlan Aikavaelluspolku havainnollistaa luonnontieteiden suurimpia löytöjä helposti ja kokemuksellisesti. Tällä reitillä vuodet vierivät jaloissa ja koet ajan kulun, sillä jokainen kävelty metri tuo sinut 10 miljoonaa vuotta lähemmäs nykypäivää.

Reitille sijoitetut yleistajuiset opastekyltit kertovat tapahtumista suomeksi ja englanniksi. Niistä käy ilmi kuinka maailmankaikkeus ja alkuaineet syntyivät, sekä miten tähdet ja galaksit ja lopulta oma aurinkokuntamme muodostuivat. Aikavaelluspolun viimeinen kolmannes keskittyy oman maapallomme geologiseen ja biologiseen historiaan – Suomen alueen kehitystä unohtamatta.

Tuorlan Aikavaelluspolku on 1,4 kilometrin pituinen kierros. Se lähtee Väisäläntien tunnelin suulta, kiertää Väisälän avaruuspuiston myötäpäivään metsäpolkuja ja hiekkateitä pitkin, ja päätyy lopulta lähes lähtöpaikkaan. Reitti ei ole esteetön. 

Reitille on mahdollista tilata asiantuntijan vetämä opastus. Lisätietoja reitistä ja opastuksista Aikavaelluksen verkkosivuilta: www.aikavaellus.fi/fi.